Csicseriborsó leves virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 3 ek kukoricaolaj
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 babérlevél
  • 3 virsli felkarikázva
  • 1 újhagyma zöldjével
  • 2 hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
  • 5 dl húsalaplé

Elkészítése:

Az olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hámozott paradicsomot és újhagymát adunk hozzá. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, és jól elkeverjük a leszűrt csicseriborsóval.

Felöntjük 5 dl húsalaplével, és 20 percig főzzük. Kivesszük a babért, és botmixerrel pépesítjük a levest. Visszatesszük a tűzhelyre, kb. 3 dl vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a felaprított petrezselymet. Még 5 percig főzzük, és azonnal tálaljuk.