Csészés vegyes gyümölcsleves recept

Hozzávalók:
- 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
- 1 csésze köszméte
- 2 csésze eper
- 1 nagy csipet só
- 2/3 csésze cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.
A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.
Kb. 4-5 percig forraljuk.
Az epret is hozzáadjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.
Tipp:
Jól behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »