Cseresznyeleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye (magozva)
- cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 3 szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl vörösbor
- 5 dl víz
Elkészítése:
A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.
A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk. Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.
A cseresznyeleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »