Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos csirkeragu leves recept

Citromos csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • fél dl olaj
    • 1 közepes vöröshagyma
    • fél kiló filézett csirkemell
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál zöldség
    • 1 kisebb zeller
    • 2-3 kanál morzsolt kukorica
    • petrezselyemzőld
    • 1 kanál liuszt
    • 2 deci főzőtejszín
    • tárkony
    • 1 húsleves kocka
    • citrom
    • bors

    Elkészítése:

    Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztom. A húsokat megmosom és kis apró kockákra felvágom.

    Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a felszeletelt csirkemellet, egy kicsit reszelem és felöntöm kb 1 dl vízzel.

    A zöldségeket is apró kockákra vágom, majd hozzáadom a húshoz és felöntöm az egészet kb 2 liter vízzel, sózom, borsozom és tárkonyt adok hozzá amit felaprítottam.

    Beleteszem a leveskockát és az egészet puhára főzöm. A végén hozzáadom a kukoricát.

    A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverem, majd hozzákeverek egy kevés langyos vizet. Beleöntöm a elvesbe és egy kis citromlével savanyítom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá