Citromos csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • fél dl olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél kiló filézett csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1 kisebb zeller
  • 2-3 kanál morzsolt kukorica
  • petrezselyemzőld
  • 1 kanál liuszt
  • 2 deci főzőtejszín
  • tárkony
  • 1 húsleves kocka
  • citrom
  • bors

Elkészítése:

Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztom. A húsokat megmosom és kis apró kockákra felvágom.

Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a felszeletelt csirkemellet, egy kicsit reszelem és felöntöm kb 1 dl vízzel.

A zöldségeket is apró kockákra vágom, majd hozzáadom a húshoz és felöntöm az egészet kb 2 liter vízzel, sózom, borsozom és tárkonyt adok hozzá amit felaprítottam.

Beleteszem a leveskockát és az egészet puhára főzöm. A végén hozzáadom a kukoricát.

A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverem, majd hozzákeverek egy kevés langyos vizet. Beleöntöm a elvesbe és egy kis citromlével savanyítom.