Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklakrémleves recept

Céklakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 cékla (80 dkg)
    • 1 birsalma
    • 1 kk őrölt édeskömény
    • 1 kk morzsolt zsálya
    • 1 póréhagyma
    • 1 alma
    • 1 krumpli
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 db babérlevél
    • 1 kk őrölt szerecsendió
    • 1 ek ételízesítő
    • cayenne bors (elhagyható)
    • méz
    • citromlé
    • tejszín, vagy tejföl a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A megmosott céklát és birsalmát félbevágjuk, és a vágás felületen megszórjuk édesköménnyel és zsályával. Összeillesztjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe helyezzük, és 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

    Egy fazékban a vajon megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és almát.

    Meghintjük szerecsendióval, és pár percig pároljuk. Felöntjük 1 l vízzel, beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, ha szükséges még sózzuk, és lefedve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

    A megsült céklát és birsalmát kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni. A a céklának a héját, a birsnek a magházát eltávolítjuk, majd a leveshez adjuk.

    Kivesszük a babérleveleket, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges sózzuk, megszórjuk cayenne borssal.

    Méz és citromlé hozzáadásával még fokozható az ízélmény, de egy kanálnyi tejföl, vagy tejszín sem árt neki.

    A céklakrémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 49 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá