Burgonyás tarhonya leves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg húsos szalonna
- 15 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 közepes burgonya
- 1-1 szál fehér- és sárgarépa
- 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt bors
- csípős darált paprika (opcionális)
Elkészítése:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.
A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.
Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »