Burgonyás tarhonya leves recept
Hozzávalók:
- 10 dkg húsos szalonna
- 15 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 közepes burgonya
- 1-1 szál fehér- és sárgarépa
- 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt bors
- csípős darált paprika (opcionális)
Elkészítése:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.
A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.
Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

