Burgonyás tarhonya leves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg húsos szalonna
- 15 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 közepes burgonya
- 1-1 szál fehér- és sárgarépa
- 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt bors
- csípős darált paprika (opcionális)
Elkészítése:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.
A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.
Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »