Burgonyás pórékrémleves recept

Hozzávalók:
- kb. 50 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- olaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát kockákra, a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk. A pórét egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük Felöntjük a tejszínnel és kb 1,5 liter vízzel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha kell utánaízesítjük és még egyszer felforraljuk. Levesbetétként pirított kenyérkockákat kínálunk.
Tipp:
A tálalásnál kínálhatunk mellé sült hagyma-, vagy akár kolbászkarikákat is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »