Burgonyás pórékrémleves recept

Hozzávalók:
- kb. 50 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- olaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát kockákra, a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk. A pórét egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük Felöntjük a tejszínnel és kb 1,5 liter vízzel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha kell utánaízesítjük és még egyszer felforraljuk. Levesbetétként pirított kenyérkockákat kínálunk.
Tipp:
A tálalásnál kínálhatunk mellé sült hagyma-, vagy akár kolbászkarikákat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »