Burgonyás pórékrémleves recept

Hozzávalók:
- kb. 50 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- olaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát kockákra, a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk. A pórét egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük Felöntjük a tejszínnel és kb 1,5 liter vízzel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha kell utánaízesítjük és még egyszer felforraljuk. Levesbetétként pirított kenyérkockákat kínálunk.
Tipp:
A tálalásnál kínálhatunk mellé sült hagyma-, vagy akár kolbászkarikákat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »