Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyakrémleves baconnel recept

Burgonyakrémleves baconnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg krumpli
    • 1 vöröshagyma
    • 1 csomag bacon szalonna
    • 2 húsleveskocka
    • szerecsendió
    • őrölt bors
    • tejföl
    • 7 dl víz
    • 1 ek olaj
    • reszelt sajt a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A bacont szintén kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

    Egy edényben az olajon kezdjük el a bacont zsírjára sütni. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsírból, és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára.

    Amikor a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint a pirosra sült baconnel és a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.

    A burgonyakrémleves baconnel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 101 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá