Burgonyakrémleves baconnel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyakrémleves baconnel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 2 húsleveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • tejföl
  • 7 dl víz
  • 1 ek olaj
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A bacont szintén kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

Egy edényben az olajon kezdjük el a bacont zsírjára sütni. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsírból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára.

Amikor a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint a pirosra sült baconnel és a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.