Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A bacont szintén kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
Egy edényben az olajon kezdjük el a bacont zsírjára sütni. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsírból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára.
Amikor a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint a pirosra sült baconnel és a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.