Burgonya püréleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 sárga, vagy piros kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,2 l csirke alaplé
- ½ kiskanál őrölt bors
- 0,5 dl főzőtejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 újhagyma
Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát 1x1cm-es kockára daraboljuk. A kaliforniai paprikát megmossuk . A szárrészt és a magházat eltávolítjuk. A paprikát félbe majd hosszanti irányba kissé rézsútosan, vékony metéltre /JULIENRE/ vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. Az előkészített burgonyát, a Julienre vágott paprikát és a fokhagymát fazékba tesszük, majd felöntjük a csirke alaplével. Lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Ha a burgonya megfőtt akkor a levest pépesítjük. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal, és végül tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal, díszítésként apróra vágott újhagymával.
Küldte: Szőcsi Norberto
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

