Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya püréleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 1 sárga, vagy piros kaliforniai paprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1,2 l csirke alaplé
    • ½ kiskanál őrölt bors
    • 0,5 dl főzőtejszín
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 újhagyma

    Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát 1x1cm-es kockára daraboljuk. A kaliforniai paprikát megmossuk . A szárrészt és a magházat eltávolítjuk. A paprikát félbe majd hosszanti irányba kissé rézsútosan, vékony metéltre /JULIENRE/ vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. Az előkészített burgonyát, a Julienre vágott paprikát és a fokhagymát fazékba tesszük, majd felöntjük a csirke alaplével. Lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Ha a burgonya megfőtt akkor a levest pépesítjük. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal, és végül tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal, díszítésként apróra vágott újhagymával.

    Küldte: Szőcsi Norberto

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá