Zsuzsa lebencs levese recept

Hozzávalók:
- 1 cs lebencs tészta
- 1 fej vörörhagyma
- víz
- 0,5 kg burgonya
- 15 dkg tokaszalonna
- só, bors, delikát
- petrezselyemzöld
- pici pirospaprika
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A szalonnát felcsíkozzuk és serpenyőben kisütjük. A zsiradék felén megpirítjuk a burgonyát, majd a másikban a tésztát. Annyi vizet felteszünk forrni amennyi levest szeretnénk főzni, majd fűszerezzük ízlés szerint, ekkor adjuk hozzá a piros paprikát is, és felforraljuk. Ha felforrt hozzáadjuk a burgonyát, majd ha az már majdnem megfőtt akkor a tésztát is. Ha minden megpuhult akkor a szalonnával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »