Zsuzsa lebencs levese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 cs lebencs tészta
  • 1 fej vörörhagyma
  • víz
  • 0,5 kg burgonya
  • 15 dkg tokaszalonna
  • só, bors, delikát
  • petrezselyemzöld
  • pici pirospaprika

Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A szalonnát felcsíkozzuk és serpenyőben kisütjük. A zsiradék felén megpirítjuk a burgonyát, majd a másikban a tésztát. Annyi vizet felteszünk forrni amennyi levest szeretnénk főzni, majd fűszerezzük ízlés szerint, ekkor adjuk hozzá a piros paprikát is, és felforraljuk. Ha felforrt hozzáadjuk a burgonyát, majd ha az már majdnem megfőtt akkor a tésztát is. Ha minden megpuhult akkor a szalonnával tálaljuk.