Tejfölös burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- kb 5 db nagyobb burgonya
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- kb 3 rózsányi karfiol
- kicsi karalábé
- 1-2 ek liszt
- 1 doboz tejföl
- személyenként 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- só, bors
- ecet
Elkészítése:
A feldarabolt répát, a hagymát, a petrezselyemgyökeret, a káposztát zsiradékon megdinszteltem, mikor jónak láttam hozzáadtam a felkockázott krumplit is. Átforgattam, dinszteltem egy pár percig és felöntöttem vízzel. Beletettem a többi zöldséget, felforraltam majd fűszereztem. Tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, a forró levesből hozzáadtam 1 merőkanállal, alaposan elkevertem, majd adtam hozzá még 1 merőkanál levest, elkevertem és még egyszer megismételtem. Hozzáöntöttem a leveshez, felforraltam, majd alacsonyra vettem alatta a lángot. Az alaposan megmosott tojásokat beleütöttem távolabb egymástól. Ilyenkor már nem kevergetjük, különben nem maradnak egyben a tojások, csak kb a 6 perc után. Főzzük kb 10 percig, elzárjuk alatta a tüzet és ecettel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »