Tejfölös burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- kb 5 db nagyobb burgonya
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- kb 3 rózsányi karfiol
- kicsi karalábé
- 1-2 ek liszt
- 1 doboz tejföl
- személyenként 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- só, bors
- ecet
Elkészítése:
A feldarabolt répát, a hagymát, a petrezselyemgyökeret, a káposztát zsiradékon megdinszteltem, mikor jónak láttam hozzáadtam a felkockázott krumplit is. Átforgattam, dinszteltem egy pár percig és felöntöttem vízzel. Beletettem a többi zöldséget, felforraltam majd fűszereztem. Tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, a forró levesből hozzáadtam 1 merőkanállal, alaposan elkevertem, majd adtam hozzá még 1 merőkanál levest, elkevertem és még egyszer megismételtem. Hozzáöntöttem a leveshez, felforraltam, majd alacsonyra vettem alatta a lángot. Az alaposan megmosott tojásokat beleütöttem távolabb egymástól. Ilyenkor már nem kevergetjük, különben nem maradnak egyben a tojások, csak kb a 6 perc után. Főzzük kb 10 percig, elzárjuk alatta a tüzet és ecettel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »