Brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dkg margarin
- 1 ek olívaolaj
- 2 db húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, a krumpli pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Hevítsük fel a margarint és az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkolit, és a kockára vágott krumplit.
Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük puhára.
A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza tűzre.
A tejfölt keverjük simára a mustárral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk ki, és pár percig még főzzük.
Közben készítsük el a sajtos pirítóst. Én félbevágtam a zsemléket, majd melegszendvics sütőbe pirosra, ropogósra sütöttem. Amikor elkészült megszórtam reszelt sajttal, amely szépen ráolvadt.
Tálaláskor a krémlevest csepegtessük meg olívaolajjal, és a sajtos pirítóssal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »