Brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:
4 főre
- ½ kg brokolli
- 2 közepes szem burgonya
- 1 kis fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsen dió
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk, majd a leveshez adjuk, végül a főzőtejszínt is bele keverjük. Az egészet pürésítjük, a végén hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha nem elég sűrű kevés habarást vagy keményítőt adunk hozzá. Pirított mandulával vagy fokhagymás krutonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »