Brokkoli krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

4 főre

  • ½ kg brokolli
  • 2 közepes szem burgonya
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsen dió
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk, majd a leveshez adjuk, végül a főzőtejszínt is bele keverjük. Az egészet pürésítjük, a végén hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha nem elég sűrű kevés habarást vagy keményítőt adunk hozzá. Pirított mandulával vagy fokhagymás krutonnal tálaljuk.