Brokkoli-krémleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg brokkoli
- 1 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma
- 1,25 dl húsleves
- só
- bors
- kakukkfű
- szerecsendió
- tejszín
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, vastag nyeleit levágjuk, és alaposan átmossuk folyó víz alatt. Felhevített vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a brokkolit, majd felöntjük a levessel. Puhára főzzük, fűszerezzük, mixerben pürésítjük, és levesestálba öntjük. Tálaláskor a tányérokba mert leves tetejére főzőtejszíncsíkokat csorgatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »