Brokkoli-krémleves recept
Hozzávalók:
- 60 dkg brokkoli
- 1 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma
- 1,25 dl húsleves
- só
- bors
- kakukkfű
- szerecsendió
- tejszín
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, vastag nyeleit levágjuk, és alaposan átmossuk folyó víz alatt. Felhevített vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a brokkolit, majd felöntjük a levessel. Puhára főzzük, fűszerezzük, mixerben pürésítjük, és levesestálba öntjük. Tálaláskor a tányérokba mert leves tetejére főzőtejszíncsíkokat csorgatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

