Borsóleves karfiollal, házi tésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
- 3 kisebb szál sárgarépa
- 10 dkg karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 1 nagy marék házi apró kocka tészta
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 0,5 kk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált pirospaprika
- ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfőtt, melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.