Borsóleves karfiollal, házi tésztával recept

Hozzávalók:
- kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
- 3 kisebb szál sárgarépa
- 10 dkg karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 1 nagy marék házi apró kocka tészta
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 0,5 kk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált pirospaprika
- ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfőtt, melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »