Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves csirkemájjal recept

Borsóleves csirkemájjal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
    • 1 nagyobb krumpli
    • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 25-30 dkg csirkemáj
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanálnyi liszt
    • só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.

    Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.

    Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.

    Melegen tálaljuk.

    Tipp:

    A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá