Borsóleves csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
- 1 nagyobb krumpli
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 25-30 dkg csirkemáj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanálnyi liszt
- só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.
Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.
Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.
Melegen tálaljuk.
Tipp:
A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »