Borsóleves csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
- 1 nagyobb krumpli
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 25-30 dkg csirkemáj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanálnyi liszt
- só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.
Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.
Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.
Melegen tálaljuk.
Tipp:
A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »