Borsóleves csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
- 1 nagyobb krumpli
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 25-30 dkg csirkemáj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanálnyi liszt
- só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.
Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.
Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.
Melegen tálaljuk.
Tipp:
A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »