Borsóleves csirkemájjal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25-30 dkg csirkemáj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.

Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.

Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.

Melegen tálaljuk.

Tipp:

A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.