Borkrémleves habgaluskával recept

Hozzávalók:
- 5 dl fehérbor
- 3 dl víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 50 g vaníliás pudingpor
- 1 rúd fahéj
- 5 szegfűszeg
- 0,5 narancs lereszelt héja
Elkészítése:
A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt narancshéjat kevés vízzel felöntjük, visszaforraljuk, és leszűrjük. Az így kapott levet használjuk majd a leves ízesítéséhez.
A bort és a vizet összeforraljuk, beletesszük a cukor felét, és hagyjuk felolvadni benne. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és vízgőz felett, folyamatosan kevergetve hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez. Lassan hozzáöntjük felforralt bort is, és addig keverjük, míg el nem kezd besűrűsödni.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, fagyis kanállal egy tányérra gombócokat halmozunk, és egy percre a mikróba tesszük.
A levest kihűtjük, és a habgombócokkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »