Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borkrémleves habgaluskával recept

Borkrémleves habgaluskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dl fehérbor
    • 3 dl víz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 100 g cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 50 g vaníliás pudingpor
    • 1 rúd fahéj
    • 5 szegfűszeg
    • 0,5 narancs lereszelt héja

    Elkészítése:

    A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt narancshéjat kevés vízzel felöntjük, visszaforraljuk, és leszűrjük. Az így kapott levet használjuk majd a leves ízesítéséhez.

    A bort és a vizet összeforraljuk, beletesszük a cukor felét, és hagyjuk felolvadni benne. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és vízgőz felett, folyamatosan kevergetve hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez. Lassan hozzáöntjük felforralt bort is, és addig keverjük, míg el nem kezd besűrűsödni.

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, fagyis kanállal egy tányérra gombócokat halmozunk, és egy percre a mikróba tesszük.

    A levest kihűtjük, és a habgombócokkal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá