Borkrémleves habgaluskával recept

Hozzávalók:
- 5 dl fehérbor
- 3 dl víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 50 g vaníliás pudingpor
- 1 rúd fahéj
- 5 szegfűszeg
- 0,5 narancs lereszelt héja
Elkészítése:
A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt narancshéjat kevés vízzel felöntjük, visszaforraljuk, és leszűrjük. Az így kapott levet használjuk majd a leves ízesítéséhez.
A bort és a vizet összeforraljuk, beletesszük a cukor felét, és hagyjuk felolvadni benne. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és vízgőz felett, folyamatosan kevergetve hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez. Lassan hozzáöntjük felforralt bort is, és addig keverjük, míg el nem kezd besűrűsödni.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, fagyis kanállal egy tányérra gombócokat halmozunk, és egy percre a mikróba tesszük.
A levest kihűtjük, és a habgombócokkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »