Bográcsgulyás recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 kanál zsír
- 1 nagyobb hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál zellerzöld
- 1 lestyánlevél összekötve
- 1 zöldpaprika karikára vágva
- 1 közepes paradicsom meghámozva
- kevés köménymag
- 40 dkg krumpli kockázva
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom.
Beleteszem a kockára vágott húst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Kevés főzés után beleteszem a karikára vágott sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, és a paradicsomot. (Adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint.) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, végül borsot őrlök rá, és készre főzöm.
A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.