Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsgulyás recept

Bográcsgulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhahús
    • 3 sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 1 kanál zsír
    • 1 nagyobb hagyma apróra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 lestyánlevél összekötve
    • 1 zöldpaprika karikára vágva
    • 1 közepes paradicsom meghámozva
    • kevés köménymag
    • 40 dkg krumpli kockázva
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom.

    Beleteszem a kockára vágott húst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

    Kevés főzés után beleteszem a karikára vágott sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, és a paradicsomot. (Adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint.) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, végül borsot őrlök rá, és készre főzöm.

    A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá