Bográcsgulyás recept

Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 kanál zsír
- 1 nagyobb hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál zellerzöld
- 1 lestyánlevél összekötve
- 1 zöldpaprika karikára vágva
- 1 közepes paradicsom meghámozva
- kevés köménymag
- 40 dkg krumpli kockázva
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom.
Beleteszem a kockára vágott húst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Kevés főzés után beleteszem a karikára vágott sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, és a paradicsomot. (Adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint.) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, végül borsot őrlök rá, és készre főzöm.
A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »