Betyárleves recept

Hozzávalók:
- kis füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 25-30 dkg füstölt sonka
- ½ szál füstölt kolbász
- 50 dkg zöldbab
- kevés orsótészta
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
- 2 db húsleveskocka
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát. Ha felforrt, beletesszük a zöldbabot is, együtt főzzük. Ha minden megpuhult, a tejföllel és a liszttel behabarjuk.
A tésztát kifőzzük, külön tálaljuk a leves mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »