Betyárleves recept
Hozzávalók:
- kis füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 25-30 dkg füstölt sonka
- ½ szál füstölt kolbász
- 50 dkg zöldbab
- kevés orsótészta
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
- 2 db húsleveskocka
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát. Ha felforrt, beletesszük a zöldbabot is, együtt főzzük. Ha minden megpuhult, a tejföllel és a liszttel behabarjuk.
A tésztát kifőzzük, külön tálaljuk a leves mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

