Betyárleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kis füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 25-30 dkg füstölt sonka
  • ½ szál füstölt kolbász
  • 50 dkg zöldbab
  • kevés orsótészta
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 db húsleveskocka

Elkészítése:

A kockára vágott szalonnát és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.

Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát. Ha felforrt, beletesszük a zöldbabot is, együtt főzzük. Ha minden megpuhult, a tejföllel és a liszttel behabarjuk.

A tésztát kifőzzük, külön tálaljuk a leves mellé.