Betyár zöldbableves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldbab
- 10 dkg tarhonya
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- só
- 2 ek liszt
- 2 szál petrezselyemzöld felaprítva
Elkészítése:
Egy lábosban a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a zöldbabot, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.
Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Felforraljuk, beletesszük a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát, sózzuk, majd készre főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és beleöntjük a levesbe.
Petrezselymet szórunk a tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.