Betyár zöldbableves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg tarhonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 2 szál petrezselyemzöld felaprítva

Elkészítése:

Egy lábosban a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a zöldbabot, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.

Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Felforraljuk, beletesszük a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát, sózzuk, majd készre főzzük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, és beleöntjük a levesbe.
Petrezselymet szórunk a tetejére.