Békebeli tojásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (mérettől függ) - 1 ek liszt
- 4 ek étolaj
- 1 csapott kk köménymag
- 1 tk ételízesítő
- 1 csapott ek fűszerpaprika
- 1,5 l víz
- 3 szelet (kissé szikkadt) kenyér
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba feltörjük, és félretesszük.
Az olajat egy edénybe téve felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és a köménymagot, és folyamatosan kevergetve szép világos rántást készítünk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és az ételízesítőt, és kb. 1,5 liter vizet adagolva csomómentesre keverjük.
Visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Közben ügyelünk rá, mert nagyon könnyen felhabzik, és kifut.
10-12 perc lassú főzés után hozzáadjuk a tojásokat.
Ha a sárgáját egyben szeretik megfőzve, akkor elég csak fakanállal keverni, ellenben sokan habaróval dolgoznak, úgy sűrűbb lesz a leves.
A tojások hozzáadása után ismét felforr az étel (kóstoljunk, ha kissé íztelen, sózzunk), és innentől már csak 6-7 perc a főzési idő.
Ezalatt a kenyeret apró kockákra vágjuk, tepsibe tesszük, és a sütőbe téve 200 fokon megpirítjuk.
Ügyeljünk rá, mert gyorsan megég, 1-2 percenként egy széles fakanállal keverjünk rajta!
A békebeli tojásleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

