Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba feltörjük, és félretesszük.
Az olajat egy edénybe téve felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és a köménymagot, és folyamatosan kevergetve szép világos rántást készítünk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és az ételízesítőt, és kb. 1,5 liter vizet adagolva csomómentesre keverjük.
Visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Közben ügyelünk rá, mert nagyon könnyen felhabzik, és kifut.
10-12 perc lassú főzés után hozzáadjuk a tojásokat.
Ha a sárgáját egyben szeretik megfőzve, akkor elég csak fakanállal keverni, ellenben sokan habaróval dolgoznak, úgy sűrűbb lesz a leves.
A tojások hozzáadása után ismét felforr az étel (kóstoljunk, ha kissé íztelen, sózzunk), és innentől már csak 6-7 perc a főzési idő.
Ezalatt a kenyeret apró kockákra vágjuk, tepsibe tesszük, és a sütőbe téve 200 fokon megpirítjuk.
Ügyeljünk rá, mert gyorsan megég, 1-2 percenként egy széles fakanállal keverjünk rajta!