Bazsalikomos paradicsomleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dl házi főzésű paradicsomlé
- 6 friss bazsalikomlevél
- 2 dl víz
- 1 ek liszt, vagy keményítő
- 1 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek rizs
- 1 tk só
- 2 ek cukor
Elkészítése:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, és 5 dl paradicsomlével. Ízesítjük cukorral, sóval, bazsalikomlevéllel, és lassú tűzön főzzük.
A rizst félpuhára előfőzzük, majd a leveshez adjuk, és együtt készre főzzük.
Tipp:
Én mindig házi paradicsomléből készítem, azonban ha ilyen nincs kéznél, a bolti is megfelel!
A bazsalikomos paradicsomleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »