Bazsalikomos cukkinikrémlaves, cukkini chips-szel recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb cukkini (nem tökszerű, de nem is az a vékonyka), úgy kb. 1 kg-nyi
- 2 vékony, kicsi cukkini
- 2 közepes fej hagyma
- 3 szem krumpli
- 3 liter zöldségleves (akár kockából)
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- fokhagyma
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- ha van, friss bazsalikom is
- 0,5 liter joghurt
- 2 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A hagymát feldaraboltam, a vaj és az olaj keverékén pároltam, hozzáadtam a fokhagymát, tekertem rá borsot, megszórtam szárított bazsalikommal, rátettem a felkockázott cukkinit és krumplit, átkavargattam, felöntöttem a zöldséglével, és szép lassan forraltam.
Amíg a leves főtt, elkészítettem a levesbetétet. Vékony szeletekre vágtam a kisebb cukkiniket és sorba rakosgattam egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Egy ecsettel kevés olívaolajat kentem rájuk, majd megszórtam őrölt borssal (mármint, ráőröltem színesborsot), és pár perc alatt meggrilleztem. Átforgattam mindegyik szeletet, újra olaj, bors, grillezés, majd félrettettem.
Amikor megfőtt a leves, beleöntöttem az étkezési keményítővel elkevert joghurtot, botmixerrel pépesítettem, visszatettem a tűzhelyre és rottyantottam rajta egyet, azután elzártam a tüzet.
Egy kis csokor bazsalikomot hozott az uram a kertből, amit felaprítottam, és belekevertem a levesbe.
Forrón kimeregettük a tányérjainkba, a tetejére rászórtuk a grillezett cukkini szeleteket.
Tipp:
Szeretem a krémleveseket. Bele minden a fazékba – csak úgy tessék-lássék alapon darabolva -, aztán, ha megfőtt, akkor pár másodperces trutymákolás, meg egy kis valami belevaló, amitől nincs az az érzése az embernek, hogy smoothie (ha chips, akkor smoothie, semmi turmix) van a tányérjában.
Pont az ilyen kényelmes háziasszonyoknak való, mint én vagyok.
Természetesen a cukkini karikák serpenyőben is megsüthetők!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »