Bárányfelhő leves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál búzadara
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 dl olaj
- só, ételízesítő, bors, őrölt paprika
- 2-3 babérlevél
- 1 tejföl
- 1 evőkanál mustár
Elkészítése:
A túrót a búzadarával és a tojásal összekeverem, kicsit sózom és a késhegynyi szódabikarbónával lazítom, apró “túrógombócokat” készítek.
Amíg ez pihen a liszt feléből az olajon rántást készítek, őrölt paprikával meghintem és kb. 3 liter vízzel felengedem. Fűszerezem sóval, pici borssal, ételízesítővel és babérlevéllel (egyszerű rántott leves).Amikor a rántás ízét elfőtte, beleteszem a kis “túrógombócokat”.Ha a gombócok megfőttek, behabarom /tejföl és a maradék liszt/ a végén pedig a mustárral ízesítem.
Kiváló könnyű, nyári leves, olcsó, gyors és hidegen is fogyasztható.
(Természetesen lehet kisebb mennyiséget is készíteni, de az 1 csomag túróból kb. annyi levesbetét lesz, ami ehhez a mennyiséghez elegendő.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »