Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bárányfelhő leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál búzadara
    • 6 evőkanál liszt
    • 1/2 dl olaj
    • só, ételízesítő, bors, őrölt paprika
    • 2-3 babérlevél
    • 1 tejföl
    • 1 evőkanál mustár

    Elkészítése:
    A túrót a búzadarával és a tojásal összekeverem, kicsit sózom és a késhegynyi szódabikarbónával lazítom, apró “túrógombócokat” készítek.
    Amíg ez pihen a liszt feléből az olajon rántást készítek, őrölt paprikával meghintem és kb. 3 liter vízzel felengedem. Fűszerezem sóval, pici borssal, ételízesítővel és babérlevéllel (egyszerű rántott leves).Amikor a rántás ízét elfőtte, beleteszem a kis “túrógombócokat”.Ha a gombócok megfőttek, behabarom /tejföl és a maradék liszt/ a végén pedig a mustárral ízesítem.
    Kiváló könnyű, nyári leves, olcsó, gyors és hidegen is fogyasztható.
    (Természetesen lehet kisebb mennyiséget is készíteni, de az 1 csomag túróból kb. annyi levesbetét lesz, ami ehhez a mennyiséghez elegendő.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá