Bárányfelhő leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 dl olaj
  • só, ételízesítő, bors, őrölt paprika
  • 2-3 babérlevél
  • 1 tejföl
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítése:
A túrót a búzadarával és a tojásal összekeverem, kicsit sózom és a késhegynyi szódabikarbónával lazítom, apró “túrógombócokat” készítek.
Amíg ez pihen a liszt feléből az olajon rántást készítek, őrölt paprikával meghintem és kb. 3 liter vízzel felengedem. Fűszerezem sóval, pici borssal, ételízesítővel és babérlevéllel (egyszerű rántott leves).Amikor a rántás ízét elfőtte, beleteszem a kis “túrógombócokat”.Ha a gombócok megfőttek, behabarom /tejföl és a maradék liszt/ a végén pedig a mustárral ízesítem.
Kiváló könnyű, nyári leves, olcsó, gyors és hidegen is fogyasztható.
(Természetesen lehet kisebb mennyiséget is készíteni, de az 1 csomag túróból kb. annyi levesbetét lesz, ami ehhez a mennyiséghez elegendő.)