Bakonyi betyárleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstöl szalonna
- 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
- 20 dkg leveszöldség
- 15 dkg vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor kapor
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- csipetke
- kevés olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
Sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot.
Puhára főzzük, és ekkor keverjük bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverjük a lisztet, s ezzel habarjuk be a levest.
Beletesszük a kaprot, és ha kell, akkor még utánaízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »