Bakonyi betyárleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstöl szalonna
- 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
- 20 dkg leveszöldség
- 15 dkg vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor kapor
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- csipetke
- kevés olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
Sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot.
Puhára főzzük, és ekkor keverjük bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverjük a lisztet, s ezzel habarjuk be a levest.
Beletesszük a kaprot, és ha kell, akkor még utánaízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »