Bajor perecleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj ( vagy zsír )
- 1 db nagy perec
- 3 dl világos sör
- 1,5 liter húsleves ( lehet leveskockából is )
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A három darab hagymát aprítsd finomra, és a zsiradékon süsd üvegesre. Töltsd rá a sört, a húslevest, és főzd 10-15 percen át gyönge tűzön. Eközben a maradék hagymát uborkagyalun gyaluld le, és a vékony hagymakarikákat egy kevés zsiradékon süsd szép pirosra, a fél cm vastagon felkarikázott perecet pedig szárazon pirítsd meg.
Ízesítsd a levest sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, dobd bele a megsült hagymát, a megpirított pereckarikákat, és lefedve hagyd 5 percig dagadni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »