Bajor perecleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj ( vagy zsír )
- 1 db nagy perec
- 3 dl világos sör
- 1,5 liter húsleves ( lehet leveskockából is )
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A három darab hagymát aprítsd finomra, és a zsiradékon süsd üvegesre. Töltsd rá a sört, a húslevest, és főzd 10-15 percen át gyönge tűzön. Eközben a maradék hagymát uborkagyalun gyaluld le, és a vékony hagymakarikákat egy kevés zsiradékon süsd szép pirosra, a fél cm vastagon felkarikázott perecet pedig szárazon pirítsd meg.
Ízesítsd a levest sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, dobd bele a megsült hagymát, a megpirított pereckarikákat, és lefedve hagyd 5 percig dagadni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »