Bajor perecleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj ( vagy zsír )
- 1 db nagy perec
- 3 dl világos sör
- 1,5 liter húsleves ( lehet leveskockából is )
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A három darab hagymát aprítsd finomra, és a zsiradékon süsd üvegesre. Töltsd rá a sört, a húslevest, és főzd 10-15 percen át gyönge tűzön. Eközben a maradék hagymát uborkagyalun gyaluld le, és a vékony hagymakarikákat egy kevés zsiradékon süsd szép pirosra, a fél cm vastagon felkarikázott perecet pedig szárazon pirítsd meg.
Ízesítsd a levest sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, dobd bele a megsült hagymát, a megpirított pereckarikákat, és lefedve hagyd 5 percig dagadni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

