Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajai leves recept

Bajai leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 dkg tarhonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • 1 evőkanál zsiradék
    • 1 kis zöldpaprika
    • 1 kis paradicsom
    • 1 szál zeller
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 1 liter viz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágva a zsíron üvegesre pároljuk, beletesszük a tarhonya és világosra pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük vízzel.

    Beletesszük a paprikát, paradicsomot, zellert és készre főzzük. A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel, a levesből teszünk bele 1-2 evőkanállal, a kész levesbe öntjük, felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá