Bajai leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg tarhonya
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 kis zöldpaprika
  • 1 kis paradicsom
  • 1 szál zeller
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 liter viz

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágva a zsíron üvegesre pároljuk, beletesszük a tarhonya és világosra pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük vízzel.

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, zellert és készre főzzük. A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel, a levesből teszünk bele 1-2 evőkanállal, a kész levesbe öntjük, felforraljuk.