Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves füstölt oldalassal recept

Bableves füstölt oldalassal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg tarkabab
    • füstölt oldalas ízlés szerint- az én levesembe 4 darab csont mellett vágott szelet került
    • 3 gerezd fokhagyma
    • kettő közepes sárgarépa
    • egy csokor petrezselyem zöldje
    • egy csipet őrölt bors
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • rizsliszt
    • egy csipet só
    • őrölt édes nemes pirospaprika
    • zsiradék
    • víz

    Elkészítése:

    A babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel.

    A füstölt oldalas sósságát figyelembe véve nem sóztam meg a levest, csak egy csipetnyi őrölt borssal hintettem meg.

    Mikor puhára főtt a bab is és a hús is, készítünk egy világos rántást: a zsiradékon egy evőkanálnyi rizslisztet-( a nem gluténérzékenyek búzalisztet ) világosra pirítunk, beletesszük a teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, majd felöntjük hideg vízzel csomósra kikeverjük és a forrásban lévő leveshez adagoljuk.

    A tojáshoz annyi rizslisztet ( a nem gluténérzékenyek búzalisztet ) adunk, hogy félkemény tésztát kapjunk, egy csipet sóval megsózzuk, és egy teáskanál segítségével a forrásban lévő leveshez szaggatunk belőle kis tésztagaluskákat.

    Tipp:

    A füstölt oldalas puha és ízletes lett, a leves nem kívánt utánsózást. Jó szívvel ajánlom a hűvösebb napokra forrón ezt a tartalmas levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá