Bableves füstölt oldalassal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab
- füstölt oldalas ízlés szerint- az én levesembe 4 darab csont mellett vágott szelet került
- 3 gerezd fokhagyma
- kettő közepes sárgarépa
- egy csokor petrezselyem zöldje
- egy csipet őrölt bors
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- rizsliszt
- egy csipet só
- őrölt édes nemes pirospaprika
- zsiradék
- víz
Elkészítése:
A babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel.
A füstölt oldalas sósságát figyelembe véve nem sóztam meg a levest, csak egy csipetnyi őrölt borssal hintettem meg.
Mikor puhára főtt a bab is és a hús is, készítünk egy világos rántást: a zsiradékon egy evőkanálnyi rizslisztet-( a nem gluténérzékenyek búzalisztet ) világosra pirítunk, beletesszük a teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, majd felöntjük hideg vízzel csomósra kikeverjük és a forrásban lévő leveshez adagoljuk.
A tojáshoz annyi rizslisztet ( a nem gluténérzékenyek búzalisztet ) adunk, hogy félkemény tésztát kapjunk, egy csipet sóval megsózzuk, és egy teáskanál segítségével a forrásban lévő leveshez szaggatunk belőle kis tésztagaluskákat.
Tipp:
A füstölt oldalas puha és ízletes lett, a leves nem kívánt utánsózást. Jó szívvel ajánlom a hűvösebb napokra forrón ezt a tartalmas levest.