Bableves füstölt oldalassal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg tarkabab
  • füstölt oldalas ízlés szerint- az én levesembe 4 darab csont mellett vágott szelet került
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kettő közepes sárgarépa
  • egy csokor petrezselyem zöldje
  • egy csipet őrölt bors
  • 1 egész tojás
  • rizsliszt
  • egy csipet só
  • őrölt édes nemes pirospaprika
  • zsiradék
  • víz

Elkészítése:

A babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel.

A füstölt oldalas sósságát figyelembe véve nem sóztam meg a levest, csak egy csipetnyi őrölt borssal hintettem meg.

Mikor puhára főtt a bab is és a hús is, készítünk egy világos rántást: a zsiradékon egy evőkanálnyi rizslisztet-( a nem gluténérzékenyek búzalisztet ) világosra pirítunk, beletesszük a teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, majd felöntjük hideg vízzel csomósra kikeverjük és a forrásban lévő leveshez adagoljuk.

A tojáshoz annyi rizslisztet ( a nem gluténérzékenyek búzalisztet ) adunk, hogy félkemény tésztát kapjunk, egy csipet sóval megsózzuk, és egy teáskanál segítségével a forrásban lévő leveshez szaggatunk belőle kis tésztagaluskákat.

Tipp:

A füstölt oldalas puha és ízletes lett, a leves nem kívánt utánsózást. Jó szívvel ajánlom a hűvösebb napokra forrón ezt a tartalmas levest.