Bableves füstölt hússal recept
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 tv paprika
- 3 karika hegyes erős paprika (elhagyható)
- 2 paradicsom
- 2 fej lila hagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg nagy szemű fehér bab
- 60 dkg főtt, füstölt tarja
- 2 ek majoránna
- 1 tk szemes bors
- ízlés szerint só
- tálaláshoz (lm) tejföl és aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erős paprika szeleteket, és együtt pirítjuk tovább, amíg a zöldségek kicsit összeesnek.
A lepirított hagymás zöldségekhez adjuk az előzőleg beáztatott babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a félbe, majd szeletekre vágott lila hagymát, a majoránnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot. Forrást követően fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzzük.
Ha szükséges, sózzuk, de óvatosan, mert a füstölt hús már eleve sós.
Tejföllel (laktózmentes), aprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.
Jó étvágyat!
Tipp:
Használhatunk konzerv babot is, de ha szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be!
A bableves füstölt hússal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g