Bableves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg fejtett bab (száraz)
- 15 dkg kolbász
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk tárkony
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Előző este beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük és feltesszük főni. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt burgonyát.
Amikor félig megfőtt a bab és a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát és a feldarabolt zellergumót. És mikor minden megpuhult, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

