Babgulyás kicsit másképpen recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 1 közepes zsenge karalábé
- 4 közepes szem krumpli
- 1 kis doboz vörösbab konzerv
Nokedlihez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
Rántáshoz:
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 kk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.
A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük. A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.
Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét. Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1 teáskanál vízzel.
Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.
A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.