Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg száraz tarkabab
- 1 csomag aszalt szilva
- 1 babérlevél
- 1 tk só
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 mk cukor
- kb. 1 l víz
Elkészítése:
A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő másnap.
Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (Közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.)
Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát és a cukrot, majd főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át öntsük bele a levesbe. (Így biztosan nem lesz csomós)
Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.
Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.
A aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »