Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves recept

Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg száraz tarkabab
    • 1 csomag aszalt szilva
    • 1 babérlevél
    • 1 tk só
    • 1 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 mk cukor
    • kb. 1 l víz

    Elkészítése:

    A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő másnap.

    Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (Közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.)

    Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát és a cukrot, majd főzzük puhára.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át öntsük bele a levesbe. (Így biztosan nem lesz csomós)
    Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

    Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.

    A aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 101 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá