Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz tarkabab
  • 1 csomag aszalt szilva
  • 1 babérlevél
  • 1 tk só
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk cukor
  • kb. 1 l víz

Elkészítése:

A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő másnap.

Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (Közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.)

Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát és a cukrot, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át öntsük bele a levesbe. (Így biztosan nem lesz csomós)
Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.