Aszalt szilvás gyümölcsleves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 alma hámozva
- 1 csipet só
- 5 evőkanál barna nádcukor
- 2 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
1 liter vízben feltesszük főni a magozott aszalt szilvát és a kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral.
Ha megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük, és ezzel a levesünket behabarjuk. A citrom levét is belecsurgatjuk. 1-2 percig még főzzük.
A tetejét őrölt fahéjjal is megszórhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.
Csészékben kínáljuk, télen langyosan, nyáron hidegen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »