Aszalt szilvás gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 alma hámozva
- 1 csipet só
- 5 evőkanál barna nádcukor
- 2 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
1 liter vízben feltesszük főni a magozott aszalt szilvát és a kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral.
Ha megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük, és ezzel a levesünket behabarjuk. A citrom levét is belecsurgatjuk. 1-2 percig még főzzük.
A tetejét őrölt fahéjjal is megszórhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.
Csészékben kínáljuk, télen langyosan, nyáron hidegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


