“Anyád” leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke aprólék
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis pohár tejföl
- zsír, pirospaprika, só
Levesbetét:
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Elkészítése:
A hagymákat nagyon apróra összevágjuk. Én általában reszelni szoktam, mert főleg tavasszal az öreg hagyma már elég nehezen fő szét – a csirke hamarabb megpuhul, mint pl . a disznó, vagy marha hús-, azután a zsíron megdinszteljük.
Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és beletesszük a húsdarabokat.Fedő alatt pároljuk. Amikor már félpuha, szórunk rá egy pici lisztet, és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst jól ellepje, de ne legyen híg sem.
Mikor a hús kellően puha, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. ( A tejfölt kikeverjük egy kis tálban, teszünk hozzá egy merőkanálnyi levest, és úgy öntjük a fazékba, akkor biztosan nem fog kicsapódni, nem lesz “csomós”)
Levesbetét:
30 dkg lisztből 1 tojásból vízzel nem túl lágy és nem is kemény tésztát készítünk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. kifőzzük Leszűrve, meleg vízzel leöblítve kevés forró zsírba tesszük. Tálaláskor a tányérba szedett nokedlire merjük a forró levest.