Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Anyád” leves recept

“Anyád” leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirke aprólék
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kis pohár tejföl
    • zsír, pirospaprika, só

    Levesbetét:

    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    A hagymákat nagyon apróra összevágjuk. Én általában reszelni szoktam, mert főleg tavasszal az öreg hagyma már elég nehezen fő szét – a csirke hamarabb megpuhul, mint pl . a disznó, vagy marha hús-, azután a zsíron megdinszteljük.

    Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és beletesszük a húsdarabokat.Fedő alatt pároljuk. Amikor már félpuha, szórunk rá egy pici lisztet, és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst jól ellepje, de ne legyen híg sem.

    Mikor a hús kellően puha, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. ( A tejfölt kikeverjük egy kis tálban, teszünk hozzá egy merőkanálnyi levest, és úgy öntjük a fazékba, akkor biztosan nem fog kicsapódni, nem lesz “csomós”)

    Levesbetét:

    30 dkg lisztből 1 tojásból vízzel nem túl lágy és nem is kemény tésztát készítünk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. kifőzzük Leszűrve, meleg vízzel leöblítve kevés forró zsírba tesszük. Tálaláskor a tányérba szedett nokedlire merjük a forró levest.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá