Hozzávalók:
Levesbetét:
Elkészítése:
A hagymákat nagyon apróra összevágjuk. Én általában reszelni szoktam, mert főleg tavasszal az öreg hagyma már elég nehezen fő szét – a csirke hamarabb megpuhul, mint pl . a disznó, vagy marha hús-, azután a zsíron megdinszteljük.
Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és beletesszük a húsdarabokat.Fedő alatt pároljuk. Amikor már félpuha, szórunk rá egy pici lisztet, és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst jól ellepje, de ne legyen híg sem.
Mikor a hús kellően puha, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. ( A tejfölt kikeverjük egy kis tálban, teszünk hozzá egy merőkanálnyi levest, és úgy öntjük a fazékba, akkor biztosan nem fog kicsapódni, nem lesz “csomós”)
30 dkg lisztből 1 tojásból vízzel nem túl lágy és nem is kemény tésztát készítünk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. kifőzzük Leszűrve, meleg vízzel leöblítve kevés forró zsírba tesszük. Tálaláskor a tányérba szedett nokedlire merjük a forró levest.