Almás sütőtökkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 kisebb sütőtök (kb 40 dkg)
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl főzőtejszín
- 3-4 evőkanál tökmagolaj
- 3 alma
- 2 dkg gyömbér
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kókuszzsírt felmelegítjük és megdinszteljük rajta a hagymát.
A sütőtököt megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük az őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sütőtökhöz és puhára főzzük az egészet. Végül hozzáadjuk a mascarponét a tejszínt és simára turmixoljuk a levest. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »