Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás sütőtök krémleves, pirított dióval recept

Almás sütőtök krémleves, pirított dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb sütőtök (kb 1 kg-os)
    • 2 savanykás alma
    • 3 dkg vaj
    • kevés só
    • 2 evőkanál akácméz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 6 dkg tisztított dió

    Elkészítése:

    A sütőtököt hosszában félbevágjuk, vékonyan meghámozzuk, evőkanállal kikaparjuk a magjait és kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk ,szintén kisebb darabokra vágjuk és a tökkel együtt a fazékba szórjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, kicsit összepirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bő ujjnyival ellepje és ha felforrt, sóval, mézzel, reszelt citrom héjjal ízesítjük. Lassú tűzön puhára főzzük, végül krémesre turmixoljuk.

    Közben a levesbetéthez a diót szétvagdaljuk és serpenyőben szárazon megpirítjuk.

    Tálaláskor a forró sütőtök krémlevest tányérokba vagy levescsészékbe szedjük, megszórjuk a pirított dióval, ízlés szerint esetleg friss mentával díszíthetjük.

    Velkovicsné Annus Rita

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá