Almás sütőtök krémleves, pirított dióval recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök (kb 1 kg-os)
- 2 savanykás alma
- 3 dkg vaj
- kevés só
- 2 evőkanál akácméz
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg tisztított dió
Elkészítése:
A sütőtököt hosszában félbevágjuk, vékonyan meghámozzuk, evőkanállal kikaparjuk a magjait és kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk ,szintén kisebb darabokra vágjuk és a tökkel együtt a fazékba szórjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, kicsit összepirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bő ujjnyival ellepje és ha felforrt, sóval, mézzel, reszelt citrom héjjal ízesítjük. Lassú tűzön puhára főzzük, végül krémesre turmixoljuk.
Közben a levesbetéthez a diót szétvagdaljuk és serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Tálaláskor a forró sütőtök krémlevest tányérokba vagy levescsészékbe szedjük, megszórjuk a pirított dióval, ízlés szerint esetleg friss mentával díszíthetjük.
Velkovicsné Annus Rita
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

