Almás sütőtök krémleves, pirított dióval recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök (kb 1 kg-os)
- 2 savanykás alma
- 3 dkg vaj
- kevés só
- 2 evőkanál akácméz
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg tisztított dió
Elkészítése:
A sütőtököt hosszában félbevágjuk, vékonyan meghámozzuk, evőkanállal kikaparjuk a magjait és kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk ,szintén kisebb darabokra vágjuk és a tökkel együtt a fazékba szórjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, kicsit összepirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bő ujjnyival ellepje és ha felforrt, sóval, mézzel, reszelt citrom héjjal ízesítjük. Lassú tűzön puhára főzzük, végül krémesre turmixoljuk.
Közben a levesbetéthez a diót szétvagdaljuk és serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Tálaláskor a forró sütőtök krémlevest tányérokba vagy levescsészékbe szedjük, megszórjuk a pirított dióval, ízlés szerint esetleg friss mentával díszíthetjük.
Velkovicsné Annus Rita
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »