Almás meggyleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 4 kisebb alma
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- nagy csipet só
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk). Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.
Tipp:
Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.