Almás meggyleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 4 kisebb alma
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- nagy csipet só
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk). Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.
Tipp:
Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »