Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás meggyleves recept

Almás meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg meggy
    • 4 kisebb alma
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • nagy csipet só
    • 0,5 kk őrölt fahéj
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg
    • 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.

    Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.

    A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk). Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.

    Jól behűtve kínáljuk.

    Tipp:

    Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá